Va scrie un Ph.D. candidate

Cu mandrie si bucurie nedisimulate, va aduc la cunostinta ca saptamana trecuta am devenit Ph.D. candidate. De aici puteti sa trageti concluzia ca mi-am dat examenul cel urat si (pe deasupra) l-am si luat. Si mai inseamna ca pot sa ma gandesc la o vizita in Romania in perioada care urmeaza. Am cazut de acord cu Vertes ca pot lipsi vreo trei saptamani din laborator, asa ca mi-am rezervat bilet de avion pentru 7 iunie. Voi sta in Romania pana pe 29 iunie si sper sa reintalnesc cat mai multi prieteni si fosti colegi. Asta ca sa nu ii amintesc pe cei carora le duc cel mai tare dorul si pentru care a fost inventat cuvantul “familie”…

Pe-aici au inflorit din nou ciresii japonezi, oferind pretextul unui nou “National Cherry Blossom Festival”. Ca orice roman delasator, nu m-am inghesuit la festivitati chiar de la inceput, am amanat pana cand am aflat ca ultima saptamana a festivalului va fi ploioasa si rece. Am prins ultima zi insorita si atat de calda incat am avut curajul de a ma aventura la Jefferson Memorial imbracat doar intr-un tricou. M-am simtit din nou trecator printr-o mult prea trecatoare splendoare alba cu pete roz, care a decorat Mall-ul.

Tineri japonezi imbracati in costume traditionale au dansat printre aplauzele multimii in ritmul muzicii care se scurgea din instrumentele lor ciudate. Odata cu seara s-a lasat si frigul, care, suparat la vederea tinutei mele sumare, a inceput sa muste din mine. Cu ploaie si frig s-au razbunat zilele urmatoare pe frumusetea florilor de cires, din care n-a mai ramas aproape nimic intr-o saptamana.

De Paste biserica romaneasca din Alexandria a fost neincapatoare pentru multimea de romani adunati sa sarbatoreasca invierea Domnului. Parca si vremea s-a imbunat ca sa putem da ture in jurul bisericii in spatele luminilor firave ale lumanarilor. In schimb, peste traditionalul picnic organizat de ASTROM s-a asternut un decor atat de bacovian, incat i-a descurajat pe romani. De fapt organizatorii au fost prezenti in numar mai ridicat decat ceilalti participanti la un loc…

Desi capricioasa si imprevizibila, vremea devine uneori nesperat de calda si frumoasa. Weekend-ul de dupa Paste s-a incadrat in aceasta ultima categorie. Sambata am patinat pe rotile pana in Alexandria, iar duminica, frumos instalati intr-o canoe, am vaslit de-a lungul si latul Potomacului. Au mai fost zile frumoase, dar a trebuit sa acord prioritate unor activitati mai urgente (cum ar fi pregatirea examenului cu care m-am laudat deja).

Please vote for us on Top Baby Blogs. Thank you!

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *